1pakke bacon i tern (jeg har brugt en fedtreduceret)
½tskkokosolie eller lidt smør
1stortbananskalotteløg - fintsnittet
3fedhvidløg - fintsnittet
2-3håndfuldefriske spinatblade (jeg fjerner gerne de tykkeste stængler)
1tskgurkemejen af god kvalitet
1 nipchiliflager (kan udelades)
1-2tskRotisserie Chicken Rub fra Epic Spice eller lav dit eget blend af lidt fintrevet citronskal, romarin, timian og evt lidt chipotle chili
1dlfriskrevet parmesanost (kan udelades, hvis du gerne vil spare på kalorierne)
½dlvand
½tskgrøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
2 dlmadlavningsfløde
Lidtflagesalt og friskkværnet peber (vent med saltet til du til allersidst smager retten til)
Tilberedning
Steg kyllingebrysterne så de får en fin stegeskorpe på alle sider og er gennemstegte. Stegetiden afhænger meget af kyllingebrysternes tykkelse, så er du i tvivl, så tjek efter med en kølnål - saften skal være helt klar.Læg de færdige kyllingelår over på en tallerken, dæk den til imens du laver saucen.
Rist bacontern på en pande med høje kanter. Når de er gyldne og sprøde lægges de over på fedtsugende papir. Anvender du lige som jeg, den fedtreducerede bacon, kan det være nødvendigt at tilføje en smule fedtstof til panden.Lad endelig være med at skylle panden af, baconresterne gir smag til saucen!
Sauter først løg og derefter hvidløgene til de er klare og tilføj herefter vand, bouillon madlavningsfløden og krydderierne. Rør godt rundt og lad det simre et par minutter inden du tilsætter parmesanosten.TIP: Vil du gerne spare på kalorierne, kan du sagtens udelade parmesanosten.Smag saucen til og juster evt med ekstra salt og friskkværnet peber.
Læg de friske spinatblade over i saucen og lad bladene falde sammen inden du lægger de færdigstegte kyllingelår tilbage i panden. Lad dem varme igennem.
Lige før servering fordeler du lidt af spinaten henover kyllingebrysterne og drysser med den sprøde bacon.
Server f.eks. med blomkålsris, quinoa, sorte eller brune ris eller små fine kogte kartofler.Salat er altid en rigtig god ide - du finder flere opskrifter på lækre salater, spændende dressings og toppings inde på bloggen under fanen "SALATER"