1portionsukkerfri jordbærsyltetøj (i teksten er der linket til min egen opskrift med sukkerfri jordbærsyltetøj)
Evt lidtgrofthakkede pistacienødder (usaltede)
Tilberedning
Blend havregrynene til fin mel i en blender eller foodprocessor
Tilsæt mælk/plantemælk, æg, vaniljepulver, kardemomme og bagepulver og blend det hele til en ensartet konsistens. Den vil være meget tynd - og det er lige som det skal være.
Lad den stå 15 minutter imens du varmer vaffeljernet op.
Mit vaffeljern indstiller jeg på næsthøjeste temperatur og jeg pensler det med en lille smule kokosolie inden jeg fordeler et tyndt lag dej ud over hele pladen.TIP: Husk at røre godt i dejen ind imellem, så havregrynene ikke lægger sig i bunden.
Jeg bager dem 4 minutter og efter 3 minutter vender jeg hjertevaflen, da mit vaffeljern varmer mest på den nederste plade.
De færdige hjertevafler lægges over på en bagerist.HUSK: Helt friskbagte vafler er altid de sprødeste og de bliver hurtigt bløde, når de ligger og venter. Så lav hellere hele portionen færdig og genopvarm dem i ovnen, så de kan serveres sprøde og lune med dejlig topping på.
Ideer til topping:JordbærsyltetøjVaniljeisPistacienødderCreme fraiche eller græsk yoghurtAkaciehonningNutella