3håndfulderomainesalat eller friske spinatblade (du kan også fint bruge hjertesalat)
1håndfuldfriske krydderurter f.eks. basilikum, dild, purløg og oregano - fintsnittede - hold 1 spsk tilbage til dressingen.
1håndfuldradiser - skåret i kvarte
½agurk skåret i skiver
1-2håndfuldecherrytomater i halve (brug gerne de flerfarvede)
2håndfuldefriskbælgede ærter (spiser du salaten uden for sæson, kan du bruge gode frosne ærter, du overhælder med kogende vand)
4-5stkbasilikumstoppe til pynt
EVT 1håndfuldristede og saltede græskarkerner (kan udelades)
Til dressingen:
2spskolivenolie
1spskaf de fintsnittede krydderurter
½stklime (saften)
Lidtflydende honning
Lidtflagesalt og friskkværnet peber (smag til med)
Tilberedning
Fordel salaten i bunden af et serveringsfad
Fordel de øvrige ingredienser i små bundter rundt på salat/spinatbladene
Drys de fintsnittede friske krydderurter henover
Rør dressingen godt sammen, men vent med at hælde den henover salaten til lige før servering. Pynt med basilikumstoppe og har dy lyst til ekstra knas, smager det skønt med et gavmildt drys af ristede og saltede græskarkerner.
Få din daglige dosis grønt - hent inspiration på www.majspassion.dkRigtig god fornøjelse!