Lidtflagesalt og friskkværnet peber (bruger du ansjoser så hold tilbage med saltet, da ansjoserne er ret saltede)
Lidtsmør eller olie til panden (hvis du steger bøfferne på panden)
2tskDijonsennep
8 stkæg - til spejlæg
1kgkartofler (til råstegte kartofler)
Lidtfrisk timian (til råstegte kartofler)
Lidtsmør eller olivenolie (til stegning af kartofler)
EvtGrøn salat eller groft rugbrød
Tilberedning
Bland hakket kød med rødbeder, kapers, løg, dijonsennep og evt ansjoserplus salt og friskkværnet peber. Brug gerne hænderne, så alt bliver godt blandet sammen.Stil farsen på køl 30 minutter.
Form farsen til 8 store hakkebøffer, der enten grilles eller steges på panden i en smør og olieblanding.På grillen: Sørg for en ordentlig opvarmet grillrist inden di lægger kødet på.På panden skal smør/olien lige bruse af inden du lægger bøfferne på. Lad dem få en fin stegeskorpe ved ret høj varme, hvorefter du skruer ned og lader bøfferne stege færdig 3-4 minutter på hver side alt efter hvor tykke de er.
Lav 1 stk spejlæg til hver bøf.
Sådan laver du råstegte kartofler:
Skær kartoflerne i grove både eller tern og vend dem godt i olie.
Steg dem i en olie/smør blanding på panden. Vend dem flere gange og pas på de ikke brænder på. Når de har fået stegeskorpe sænkes varmen og de steger stille videre til de er helt gennemstegte.Du kan også lave dem i ovnen: Vend dem i olie og læg dem på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca 30-40 minutter. Vend dem gerne et par gange undervejs, så de bliver sprøde på alle kanter.
Lige før de er færdige drysses med flagesalt og frisk timian.