3bægrepasteuriserede æggeblommer (svarer til 6 blommer)
2spskSukrin Gold
2spskKokosblomstsukker
½tskvaniljepulver (bemærk at det IKKE er vaniljesukker)
2dlsødmælk eller plantemælk (spiser du keto, kan du bruge piskefløde i stedet)
3dlpiskefløde
Til jordbær sauce/swirl
500gram friske eller frosne jordbær
1spskSukrin Gold
1 spskkokosblomstsukker
Tilberedning
Start med at lave jordbærsaucen:Kog jordbær og sukring/kokosblomstsukker til bærrene er møre/optøede og blend dem derefter til en ensartet jordbærsauce.Hæld saucen over på en flad plasticbakke og stil den omgående på køl eller i fryseren.
Pisk herefter æggeblommer med Sukrin, kokossukker og vaniljepulver til du får en luftig æggesnaps.
Pisk fløden til let skum
Vend forsigtigt mælken i æggesnapsen og pas på du ikke presser luften ud af æggesnapsen.
Vend nu flødeskummet i og hæld det over på ismaskinen og lad den køre indtil du får en næsten færdig iscreme.Har du ikke en ismaskine - se nedenfor.
Når ismassen næsten er frosset, hælder du den over i en plastbeholder og herefter laver du swirls ved at hælde lidt jordbærsauce ud på isen og med en pind kører du cirkler, så jordbærsaucen fordeles.Sæt isen i fryseren indtil den er helt frosset.
Sådan gør du, hvis du ikke har en ismaskine:Du hælder du ismassen over i en plastbeholder og stiller den i fryseren. Husk at røre i ismassen med jævne mellemrum under hele indfrysningen for at undgår de kedelige iskrystaller.Når isen næsten er færdigfrosset tar du den ud og hælder jordbærsauce henover isen og med en pind laver du de fine swirls. Sæt den tilbage i fryseren 1-2 timer eller indtil du skal bruge isen.
Ved servering:Tag isen ud i god tid, så den smelter lidt. Så er det lettere at lave kugler.I bunden af serveringsskålen lægger du lidt jordbærsauce (rester fra jordbærswirl), topper med en kugle is og pynter med friske jordbær og lidt friske mynteblade.Er der jordbærsauce til overs, kan du sætte den med ind på bordet i en lille kande, så alle kan lave en lille refill efter behov.