3-4stkkartofler skåret papirstyndt - evt på mandolinjern
1håndfuldfriskrevet Gouda
1håndfuldfriskrevet rød cheddar
1håndfuld fintsnittede friske krydderurter f.eks. dild, basilikum, oregano, purløg og timian (timian og kartofler passer godt sammen)
½tskPizza Seasoning fra @EpicSpice eller lidt tørrede chiliflager
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1spskflydende honning
1stkæg - sammenpisket
Tilberedning
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
Læg butterdejen eller tærtedejen over på en bageplade beklædt med bagepapir
Prik bunden med en gaffel
Smør bunden med en smule af olien
Fordel de fintsnittede krydderurter på bunden - lad 1-2 cm af kanten være uden fyld (den skal foldes til sidst)
Fordel nu de to slags oste - undlad 1-2 cm af kanten.
Bland kartoffelskiverne med resten af olien, lidt frisk timian, salt og friskkværnet peber.Læg dem nu lagvis på osten og igen lades 1-2 cm af kanterne være.
Fold kanterne hele vejen rundt og pensl dem med sammenpisket æg.
Bag galetten i ca 30 minutter eller indtil kartoflerne er møre og kanten sprød og gylden.
Tag den færdigbagte galette ud af ovnen og drys med ekstra friske krydderurter og dryp med flydende honning.Server den lun med en god blandet salat. Du kan inde unde fanen "Salater" finde flere lækre salater, toppings og dressings.