4-5storegule løg skåret i skiver, så du får nogle flotte løgringe
33cløl - bare helt alm øl og endelig ikke hvidtøl
200gramhvedemel
1tskflagesalt (både til dejen og et drys ovenpå de færdige løgringe)
lidtchipotle chili (alt efter hvor hot den skal være)
1tskbagepulver
1ltrFritureolie
Det skal du bruge til hot cheese dip:
1spsksmør
½spskhvedemel
1.25dlminimælk
½tskrøget paprika
Lidtchipotle chili
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
2håndfulde rød cheddar - groftrevet
1håndfuldparmesan - groftrevet
½spskpizza seasoning fra Epic Spice (som pynt på den færdige sauce - kan udelades)
Lidtfintsnittede friske krydderurter - jeg brugte lidt frisk basilikum (som pynt på den færdige sauce)
Tilberedning
Sådan laver du beer batter:
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og pisk herefter øl ind i dejen, så den får en lind og ikke alt for tynd konsistens. Det skal være sådan at dejen kan hænge ved løgringene.
Varm olien op i din friture eller en tykbundet gryde med høje kanter. Brug evt et termometer, der bør vise ca 180 grader.
Skil løgskiver ad, så du får fine ringe. Dyp dem en efter en i dejen og herefter over i den varme olie. Lad dem fritere til de får en fin gylden og sprød overflade.TIP: Undgå at overlæsse frituregryden, da løgringene så vil "smelte" sammen og olien nedkøles.
Læg de færdige løgringe over på et stykke køkkenpapir indtil de skal serveres.
Sådan laver du hot cheese dip:
Du laver først en opbagning ved at smelte smørret og herefter røre hvedelemel i. Pisk mælken nu ind i opbagningen.
Tilføj den revne ost og rør konstant, så den ikke sætter sig på bunden
Smag til med krydderier og juster her hvor HOT du ønsker din ostesauce skal være.
Server den rygende varm med et lille drys krydderi og fintsnittede krydderurter som f.eks. basilikum eller bredbladet persille