2-3stkforårsløg - groftsnittede (endelig så meget af det grønne med som muligt)
1lille dåsekikærter - drænede
4fedhele hvidløg uden skal
1stkøkologiske citron skåret i skiver
1lille håndfuldbredbladet persille - groftsnittet - til pynt
1håndfuldmandler til pynt - grofthakkede (skal endelig ikke smuttes)
Til marinaden:
4-5 spskolivenolie
1stkøkologisk citron - saft og skal (fintrevet)
1spskRotiseserie Chicken rub fra @EpicSpice eller lav din egen blanding af: Røget paprika, chipotle chili, timian og oregano
Lidtflagesalt og friskkværnet peber (smag til med)
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader
Steg kyllingestykkerne på en varm pande der kan gå i ovnen. De skal ikke gennemsteges, men blot opnå stegeskorpe og en fin gylden overflade.
Fordel de halverede kartofler, løg, de hele hvidløg og forårsløg i bradepanden imellem kyllingestykkerne og pisk marinaden sammen. Hæld den henover. Dæk med staniol.
Stil panden ind i den varme ovn i ca 30 minutter.
Tag panden ud og tilsæt nu de drænede kikærter og citronskiverne. Stil panden tilbage i ovnen UDEN folie, indtil kartoflerne er møre og kødet er gennemstegt.HUSK: Kylling skal altid gennemsteges. Er du i tvivl, så prøv med en kødnål - saften skal være helt klar.
Tag panden ud og drys med bredbladet persille og mandler.Vi spiser en helt enkel grøn salat ved siden af.