Start med at koge jordbær og sukker indtil jordbærrene er optøede (hvis du anvender frosne) og herefter bruger du en stavblender eller alm blender til at køre jordbærrene til en ensartet masse.Stil det til afkøling.
Pisk æggeblommer med sukker og vanille til en luftig æggesnaps.Da der skal ret meget sukker i, kan det anbefales at tilsætte sukkeret lidt efter lidt, da det ellers kan være svært at få det helt opløst.
Tilsæt under let piskning fløde og soyamælk
Bland 3/4 dele af jordbærsaucen i ægge/flødeblandingen og hæld det over i ismaskinen.Har du ikke en ismaskine, kan du stadig lave isen. Du hælder iscremen i en fryseegnet beholder, dækker den godt til og sætter den i fryseren. Under hele indfrysningen skal du med jævne mellemrum røre i isen - helt ud på alle kanter og i bunden. På den måde undgår du de kedelige iskrystaller.
Når isen har en tilpas konsistens - som en tyk softice - tilsætter du den sidste rest jordbærsauce, hvor du med en pind eller spartel laver de fine swirls.Stil den retur i fryseren.