1dåse sorte bønner - drænet, skyllet og godt afdryppet (400 gram)
5spskkokosolie
3stkæg str M/L
50grammandelmel (lav det gerne selv ved at blende mandler til mel i en foodprocessor)
50gramgod kraftig og sukkerfri cacaopulver
1nipflagesalt (ikke fint salt!)
½tskvanillepulver eller 1/2 stang vanillekorn
½tskbagepulver
150grammørk og kraftig chokolade - så høj cacaoprocent som mulig (jeg brugte 80%)
1håndfuldvalnødder - grofthakkede
5-6stkvalnødder - hele som bruges til pynt
Tilberedning
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn)
Kør de sorte bønner til en blød masse i en foodprocessor eller med en stavblender
Tilsæt æg og kokosolie og blend det hele godt sammen.
Tilsæt nu mandelmel, cacaopulver, salt, vanillepulver og bagepulver - blend det hele sammen til en jævn masse.
Tilføj de grofthakkede valnøddekerner og chokolade og kør dem ind i dejen.
Hæld dejen over i den bagepapirbeklædte bradepande og jævn overfladen ud
Pynt overfladen med lidt hele valnøddekerner
Bag den i ca 30 minutter og tjek med en kødnål om den er gennembagt. Hænger der dej fast i kødnålen giver du den lidt længere bagetid, men pas på den ikke bliver for mørk. TIP: Oplever du at kagen ikke er gennembagt, men bliver for mørk i kanterne, kan du dække den lidt med et stykke bagepapir eller staniol.
Tag den færdigbagte kage ud og lad den køle helt af inden du løfter den op af bradepanden.Kagen smager efter min mening bedst dagen efter eller i hvertfald, når den er helt afkølet.Den kan fint holde sig nogle dage på køl pakket ind i en lufttæt beholder.
Server den med f.eks. frisk frugt - jeg brugte friske danske jordbær eller en lækker vanilleis er også rigtig godt.