TIP: brug gerne din røremaskine med det flade æltejern på
Gæren opløses i det lunkne vand. TIP: Har du en surdej stående kan du med fordel tilsætte 2 spsk surdej. Det gir bare lige lidt ekstra smag, men kan sagtens udelades.
Rør honning i sammen med de 3 slags mel - rør til konsistensen er jævn og uden klumper
Tilsæt salt og valnøddekerner og ælt indtil dejen er glat.
Dæk dejen til og lad den hæve 1 times tid på køkkenbordet.TIP: Har du et køligt køkken eller gennemtræk, kan du stille dejen til hævning i ovnen blot med ovnlyset tændt.
Hæld nu dejen ud på en meldrysset bord og form den til et aflangt brød eller en kugle alt efter hvad du selv synes. Stil det over på en bageplade beklædt med bagepapir og lad det hæve 30 minutter.
Varm imens ovnen op på 225 grader (alm ovn)
Drys overfladen med lidt hvedemel og lav med en skarp knis et kryds hvis du har formet en kugle eller et aflangt snit, hvis brødet er aflangt.
Bag brødet i ca 35 minutter til overfladen er dejlig mørk og sprød og det lyder hult når du banker brødet under bunden.
Stil det til afkøling på en bagerist og lad det køle helt af inden du skærer det.