1håndfuldfriskrevet ost f.eks. en godt modnet emmentaler, Vesterhavsost eller Burrata (Mozzarella af ekstra god kvalitet)
LidtGod mørk balsamico
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 200 grader (alm ovn)
Bræk den nederste træagtige del af de grønne asparges
Læg dem i den ene ende af en bradepande
I den anden ende lægges de halverede tomater
Krydr med salt og friskkværnet peber og dryp med olivenolie henover begge dele.
Stil bradepanden ind i den varme ovn i ca 15 minutter eller indtil de grønne asparges lige netop er møre.
Tag bradepanden ud og riv osten henover de grønne asparges
Dryp gavmildt med balsamico over cherrytomaterne og stil det hele tilbage i den varme ovn.
Lad osten smelte og blive let gylden og tomaterne må også gerne tage lidt farve. TIP: Asparges varierer meget i tykkelsen, så hvis du oplever, at de grønne asparges bliver færdige før tomaterne, så dæk dem lidt til med et stykke bagepapir eller staniol.
Tag bradepanden ud af ovnen - fordel tomaterne henover de grønne asparges (se foto), dryp lidt ekstra god balsamico henover og drys med fintsnittede basilikumsblade.
Server retten lun evt sammen med et stykke godt brød som f.eks. mit valnøddebrød sammen med smør.