Skru låget godt på og lad det blive stående på køkkenbordet i 4-5 dage, hvor du lige pisker det godt igennem - husk helt ned i bunden af glasset - en gang om dagen.
Jeg "fodrer" min biga de første dage med en slat vand og 1 spsk hvedemel som jeg pisker ned i blandingen. Gør det når du alligevel pisker den.
Efter 4-5 dage vil din biga begynde at lugte svagt af øl eller kærnemælk - og så er den faktisk klar til brug.
Herefter opbevares den på køl, hvor den nemt kan holde sig 14 dage uden anden opmærksomhed end at jeg med jævne mellemrum lige ryster glasset, så også bundaflejringerne frigøres.
Sådan bruger du din biga i bagning:
Hæld din biga over i en skål og tilsæt 1 dl vand og 2 dl hvedemel - rør eller pisk det godt sammen.
Lad massen stå på køkkenbordet 1 times tid
Hæld halvdelen af bigaen tilbage i glasset, låg på og tilbage på køl, hvor den er klar til næste gang.
Den anden halvdel bruger du i din bagning, hvor du erstatter lidt af væden og enten slet ikke tilsætter gær eller halverer mængden.
Prøv evt. min ultimative pizzadej med biga - den er go eller opskriften på luftige ciabattaboller, hvor der er brugt biga