1stkæg - hårdkogt uden at blive blåligt, afkølet og halveret
1dåsetun i vand af miljøvenlig kvalitet
1håndfuldblandede salatblade som f.eks. frisee, romaine, feldsalat, hjertesalat
2stænglerfriske grønne asparges - fintsnittet
½stkavocado skåret i fine både
2skiverlilla spidskål - lad dem gerne blive i skiverne
1stk.gulerod skrællet helt igennem med kartoffelskræller (se foto)
1håndfuldcherrytomater (gerne i forskellige farver) - skåret i halve
6-8stksorte kalamataoliven
1kvistfrisk dild
¼stklime
Ingredienser til 2 portioner vinaigrette:
2spskolivenolie - gerne en mild og frugtig
1spskæblecidereddike eller citronsaft
2tskflydende honning
1tskDijonsennep
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1spskfintsnittet dild
Tilberedning
Sådan gør du:
Kog ægget, overhæld det med koldt vand, pil det og halver det
Dræn tunen for væde
Klargør salaten og de øvrige grøntsager
I bunden af skålen fordeler du salatbladene, der gerne må titte lidt op over kanterne
Læg derefter tun, æg, gulerodsstrimler osv ned, så hver ingrediens får sin egen plads (se evt foto)
Pynt med sorte kalamataoliven friske spirer og overhæld salaten med vinaigretten lige før servering.Server evt en lille skål med ekstra sorte kalamataoliven som en lille snackTil den meget sultne: Salaten mætter meget godt, men er du meget sulten kan du fint servere en skive ristet rugbrød, palæobrød eller lignende til.
Vianigretten: Alle ingredienser fyldes i et glas med skruelåg. Skru låget på og ryst kraftigt. Alternativt kan du bruge din minihakker.Eventuelle rester af dild-vinaigretten kan fint holde sig på køl 3-4 dage.