1håndfuldsprøde salatblade og gerne forskellig slags af f.eks. rød radicchio, frisee, romaine eller det du kan li.
2skiverlilla spidskål
4stkgrønne oliven
4stksorte kalamataoliven
½stkavocado - skåret i skiver
1håndfuldcherrytomater i forskellige farver - halverede
Lidtfriske spirer her er der brugt spirer af rosenradiser
DrysHvid sesam
Vinaigrette:
2spskolivenolie - gerne en mild en
1spskæblecidereddike eller citronsaft
1tskflydende honning
½tskDijonsennep
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Sådan gør du:
Steg baconen sprød på en tør pande og læg den derefter over på et stykke køkkenpapir
Steg kyllingen i baconfedtet. Krydr den godt med f.eks. Rotisserie Chicken Rub fra @EpicSpice. Lav imens salaten klar
I bunden af skålen lægger du dine salatblade. Lad dem gerne titte lidt op ved kanterne.Skær to fine skiver af den lilla spidskål og læg skiverne ud mod kanten.
Snit cherrytomaterne i halve
Skær avocadoen igennem, fjern stenen og tag avocadokødet ud med en spiseske. Skær den i fine skiver (dryp evt lidt lime eller citronsaft over, så den ikke misfarves)
Skær det færdigstegte kyllingebryst i skiver og læg det oven på salatbladene med den sprødstegte bacon ved siden af.
Læg også avocadoskiverne ned i skålen, fordel cherrytomaterne og gerne to slags oliven, så de ligger sammen i små grupper (se evt foto af den færdige salat)
Pynt med hvid sesam og friske spirer - her er der brugt spirer af rosenradiser fra @friskespirer
Du laver vinaigretten ved at hælde alle ingredienserne i et glas med låg. Skru låget godt på og ryst kraftigt - så er dressingen klar til brug.
Lige inden servering hælder du vinaigretten henover.TIP: Skal du bruge salaten som madpakke eller til dagen derpå, bør du undlade at hælde dressingen henover, da både salatbladene og avocadoen bliver misfarvede. Tag den i stedet med i det glas du har lavet den i.