Det skal du bruge til en kage i springform på ca 21 cm
300gramrabarber - skyllede og skåret i 1 cm stykker
2spskrå rørsukker - til at marinere rabarberstykkerne i
1lillestykke marcipan ca 50 gram - kan udelades
2stkæg str. M/L
100gramrå rørsukker
2tskvanillesukker
½tskgod kardemomme
100gramsmeltet smør
½stkøkologisk appelsin - saft og fintrevet skal
75gramhasselnøddekerner - grofthakkede
150gramhvedemel
Evt 1tskbagepulver - kun hvis du ønsker en højere kage eller undlades bagepulver
TILBEHØR:Letpisket flødeskum, creme fraiche, vanillecreme se selve indlæg), vanilleis
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at gøre rabarberne klar og tilsæt et par spsk rå rørsukker som du vender rabarberstykkerne i. Lad dem stå og marinere en halvt time eller længere tid.Har du travlt, kan du undlade at marinere rabarberstykkerne, men det gir en mere syrlig kage.
Tænd ovnen på 200 grader - almindelig ovnvarme
Smelt smøret og pres den halve appelsin ned i det smeltede smør samt den fintrevne skal.Lad det køle af.
Pisk æg, sukker, kardemomme og vanillesukker til en luftig æggesnaps
Hæld under omrøring langsomt den afkølede orangesmør ned i æggesnapsen
Tilføj 3/4 del af de grofthakkede hasselnødder samt 3/4 del af de marinerede rabarberstykker.Gem resten til pynt på toppen.
Rør derefter stille og roligt hvedemelet ned i
For en form med diameter på ca 21 cm med bagepapir eller smør den grundigt med smør
Hæld massen ned i formen og fordel resten af de marinerede rabarber samt hasselnødder på overfladen. Riv lidt marcipan henover eller riv det i mindre stykker og tryk det lidt ned i dejen.Drys med lidt ekstra rå rørsukker - det gir en dejlig sprød overflade.
Sæt kagen ind i ovnen og bag den i ca 45-50 minutter eller indtil kagen har en dejlig gylden overflade og der ikke følger dej med, når du prikker i den med en kødpind.
Rigtig god fornøjelse!Server den med letpisket flødeskum, fløde-fraiche, vanille creme eller en god vanilleis.
TIP: Kagen her er en dessertkage og derfor ikke tilsat bagepulver eller andet hævemiddel. Ønsker du en højere kage, kan du tilsætte 1 tsk bagepulver som du blander med hvedemelet.