Æggekage med kartoffel, seranoskinke og lækkert drys
Antal 2stk
Ingredienser
Det skal du bruge til to små æggekager:
4stkæg str. M/L
½dlminimælk
3stksmå forkogte kartofler
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
2dråberolivenolie til at smøre de små pander med
2skivergod Seranoskinke, Parmaskinke eller sortfordsskinke
Det skal du bruge som drys:
1håndfuldfriske basilikumsskud - fintsnittet
½håndfuldristede pinjekerner, mandler eller hasselnødder (bruger du mandler eller hasselnødder hakker du dem groft efter ristning)
½håndfuldfriskrevet parmesanost
Tilberedning
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader
Du kan lave æggekagen i to små pander eller i en større - valget er dit når bare panden kan gå i ovnen.Smør panderne med lidt olivenolie - også på de indvendige kanter.
Pisk æggene med salt og friskkværnet peber og minimælk
Skær de forkogte kartofler i grove stykker og læg dem i bunden af panderne
Fordel æggemassen over kartoffelstykkerne og sæt dem forsigtigt ind i den varme ovn.Alt efter hvilken pande du vælger skal de stå i ca 15 minutter eller indtil æggemassen er stivnet.
Rist imens Seranoskinken eller den skinke du foretrækker i en dråbe olie - læg dem over på et stykke køkkenpapir.
Lav drysset ved at riste pinjekernerne, mandlerne eller mandlerne på en tør pande og lad dem køle af. Vælger du mandler eller hasselnødder hakker du dem groft. Vend dem med fintsnittede basilikumsskud og friskrevet parmesan.
Tag de færdige æggekager ud af ovnen og pynt dem med den ristede Serano og lidt af drysset.Resten af drysset serverer du i en lille skål ved siden af, så kan man selv forsyne sig.
TIP: Lav gerne et par ekstra - de er super lækre i madpakken dagen derpå sammen med en dejlig salat.