½stangvanille (korn heraf) eller 1/2 tsk vanillepulver eller 1 spsk vanillesukker
Evtlidtgroftrevet marcipan (hvis det skal være ekstra lækkert)
Crumblen:
80gramrå rørsukker
100gramsmør
100gramhvedemel
100gramhavregryn
½stangvanille (korn heraf) eller 1/2 tsk vanillepulver eller 1 spsk vanillesukker
Tilberedning
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader almindelig oven og 180 grader hvis du bruger varmluft
Skyl rabarberne og dup dem let inden du skærer dem i 1 cm stykker
Vend dem med sukker og vanille og læg dem over i en smurt ildfast fad
Lad dem gerne stå og trække en halv time eller længere inden du dækker dem med crumble.
Lav crumblen ved at blanden havregryn, hvedemel, sukker, smør og vanille sammen med fingrene indtil det ligner revet ost
Fordel crumblen henover og sæt fadet ind i den varme ovn i ca 20-30 minutter eller indtil crumblen er fint gylden på oversiden og rabarberstykkerne helt møre.
Server den lune rabarbercrumble med letpisket fløde, flødefraiche, vanilleis eller en lækker vanillecreme du rører af creme fraiche, vanille, lidt revet citronskal (fra øko-citron naturligvis) og evt lidt honning.
TIP: Skal din rabarbercrumble være ekstra lækker, kan du rive lidt marcipan på den grove side af rivejernet henover rabarberne inden du dækker dem med crumble.