Krydderier:flagesalt, friskkværnet peber, chipotle chili eller Pizza Seasoning fra @EpicSpice
Evt lidtfriskrevet parmesan, men det kan sagtens udelades
Evt lidtsød chilisauce som tilbehør
Tilberedning
Sådan gør du:
Skyl squashen og kør den igennem din spirelli eller spiralizer, til du får nogle fine lange squashspiraler.
Rist dem på en pande i lidt olie indtil de er gennemstegte, men ikke så voldsomt at de mister formen.
Del squash-spiralerne op i to lige dele.Med en gaffel drejer du spiralerne rundt indtil de formes til reder. Brug fingrene til hjælp, hvis det driller.
Slå æggene ud, så blommer og hvider kommer for sig. Laver du mange kan du fint slå æggene ud, så hviderne kommer direkte ned i rederne og læg forsigtigt blommen over i en lille skål uden at den går i stykker.
Dæk rederne lidt til med låg eller staniol og lad dem stå ved svag varme indtil hviderne er stivnede. Læg forsigtigt blommerne midt på, dæk til igen og klargør imens tilbehøret.Når blommen har den konsistent du holder af, løfter du rederne over på en tallerken og de er klar til servering. Neden for kan du se lidt tips til lidt tilbehør
Keto/lchf: Du kan tilføje ekstra fedtstog ved at rive frisk parmesan henover dine squashreder - det smager skønt!
TILBEHØR:
Salat: Jeg serverer mine squashreder med en lille let salat bestående af ruccola, friske krydderurer f.eks. ærteskud, evt edamamebønner, avocado og lidt vinaigrette eller som her en tahindressing (tahin/sesampasta rørt med vand, limesaft, knust hvidløg, flagesalt og friskkværnet peber). Som drys bruger jeg sorte sesam og et drys Pizza Seasoning fra @EpicSpice (det smager absolut ikke af pizza, det lover jeg dig, men er et fantastisk krydderi også som dip rørt op med græsk yoghurt og lidt flydende honning)Sunde vafler: Er vi mere sultne laver jeg ofte mine super sunde vafler, der bages uden mel og sukker. Fx de her lækre broccolivaflerRistet palæobrød eller rugbrød alt efter om du spiser stivelse eller ej.Rigtig god fornøjelse!