Det skal du bruge til 4 personer (1 skank pr person)
8 stkkødnåle
4stklammeskanker
8stk.god bacon
4kvistefrisk rosmarin
12fedfrisk hvidløg
Lidtramsløgspesto (kan udelades)
Lidtsalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Sådan gør du:
Skyl lammeskankerne under rindende koldt vand, dyp dem tørre med køkkenpapir.
Lav små snit og put hvidløgsfed ind i hulningerne
Smør dem med 1-2 tsk ramsløgspesto pr skank (kan udelades), krydr med salt og friskkværnet peber.
Læg rosmarinkviste på skankerne og fold bacon rundt om - hæft baconenderne og rosmarinen fast med kødnåle.
Stil dem side om side i en lille bradepande med høje kanter (de smider meget fedt, så endelig høje kanter, så der ikke sker uheld i ovnen)
Sæt dem ind i en 115 grader varm ovn (varmluft) og lad dem stå der og hygge sig i 4 timer.
Når der er ca to timer tilbage af stegetiden, kan du sætte en plade med rødbeder ind
Når du tager de færdige lammeskanker ud, så dæk dem til med staniol og et rent viskestykke imens du sætter ovn temperaturen højere op og gør rødbederne færdige.
Lav kartoffelmosen eller en mos af halvt kartoffel og halvt f.eks. persillerod og gulerod - lav den i dagens anledning gerne med fløde og rigeligt med smør, smag til med salt og friskkværnet peber.
Andet tilbehør - se tips, opskrifter osv i selve teksten.Rigtig god fornøjelse!