600gramhakket kød f.eks. okse, kylling, kalkun eller lam
2storerødløg - groftsnittede
1solohvidløg eller 4 alm hvidløgsfed - fintsnittede
1tskGrøntsagsbouillon f.eks. Herbamare
1spskEpic Spice Honey Rub eller bland din egen med paprika/all-round, chipotle chili og oregano
2kvistefrisk rosmarin - fintsnittede
1dåse 400 gram)flåede, hakkede tomater af god kvalitet
1dåse vand
1glas rød pesto af god kvalitet f.eks. med peberfrugter og nødder
1stk.kugle mozzarella
2håndfuldefrisk revet rød cheddar
Lidtsalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Sådan gør du:
Bring en stor gryde vand tilsat salt i kog og kog pastaskallerne efter anvisning på posen.Vær obs på, at anvender du de store skaller, skal de koges aldente og drænes grundigt for vand inden de blandes med saucen. De meget store skaller, kan have svært ved at få nok, når de ikke dækkes helt af saucen. Så derfor: Sørg for at pastaen har fået lige tilpas og hæld derefter vanden fra, så de ikke koger i stykker.
Tænd ovnen på 200 grader og lav derefter saucen:
I en stegegryde med stor volumen, der tåler at komme i ovnen varmes lidt olie op og det hakkede kød, løg og hvidløg steges godt igennem.
Tilsæt krydderier, flåede tomater, pesto, vand og grøntsagsbouillon og lad det hele koge godt igennem.
Smag saucen til og juster med ekstra krydderier om nødvendigt. Du kan selv spice saucen ekstra op, hvis du ønsker det.
Tilsæt de godt drænede pastaskaller og vend grundigt rundt, så saucen er godt fordelt omkring skallerne.
Fordel mozzarella og revet rød cheddar og gratiner retten i ovnen i ca 10 minutter eller indtil osten er boblende varm og gylden.