Det skal du bruge til en stor portion der rækker til 2 personer som tilbehør
230gram kikærter (udblødt, kogte og afkølede eller færdige fra dåse)
1spskolivenolie eller smør
Lidtsalt, friskkværnet peber og chipotle chili krydderi
1stk.gulerod - skrællet og skåret i fine skiver
100gram blandet bladsalat f.eks. Napolitana salatblanding
1håndfuldsoltørrede tomater (plus lidt af olien fra lagen)
1stk.avocado i fine skiver
1håndfuldfrisk dild
1håndfuldbasilikumsblade
1håndfuldpinjekerner
Det skal du bruge til dressingen:
1stk.økologisk lime
1tskakaciehonning
2tskhyldeblomsteddike eller æblecidereddike
2spskolivenolie eller lidt olie fra de soltørrede tomater
1nipchiliflager (kan udelades)
Lidtsalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Sådan gør du:
Rist pinjekernerne på en tør pande. De må gerne blive gyldne, men pas på de ikke brænder på.Læg dem til side - de skal bruges som knas på salaten.
I lidt olie eller smør ristes de godt drænede kikærter. Krydr dem med lidt salt, friskkværnet peber og evt lidt chipotle chili hvis du ønsker dem lidt spice.Stil dem til side imens du laver salaten.
Sådan laver du dressingen:
I en lille skål røres: olivenolie, limesaft, hyldeblomsteddike og honning sammen. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt lidt chiliflager.
Sådan laver du salaten:
I en stor skål blander du bladsalat, dild, basilikumsblade, de fine gulerodsskiver og soltørrede tomater (grofthakkede).
Hæld dressingen henover salaten og vend det forsigtigt rundt, så dressingen fordeles på bladene.Læg det over på et salatfad og pynt med sprøde kikærter, avocadoskiver, ristede pinjekerner og ekstra basilikumsblade og dild.Er der lidt dressing til overs, kan du servere det ved siden af, hvis der er behov for lidt ekstra.
Salaten kan bruges både som et selvstændigt måltid eller som tilbehør til f.eks. kylling eller fisk.Rigtig god fornøjelse!