2-3tskflydende honning eller brun farin (til marinaden)
½stk.solohvidløg eller 3 alm hvidløgsfed - fintsnittede
1spskEpic Spice chicken rub eller bland selv rosmarin, oregano, timian, lidt chipotle chili eller chiliflager
Lidtsalt og friskkværnet peber
2stk.økologiske limefrugter (saften heraf)
1stk.økologisk limefrugt skåret i skiver til servering
½håndfuldbredbladet persille eller koriander
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at marinere kyllingelårene 15-20 minutter i køleskabet. Marinaden laves ved at røre: 2 spsk olivenolie, limejuice, fintsnittet bredbladet persille eller koriander, hvidløg, honning eller brun farin og krydderierne sammen i en skål.Vend kyllingelårene i marinaden, så alle sider er smurt godt ind, dæk skålen og sæt den på køl i 15-20 minutter.
Varm imens ovnen op til 200-225 grader
Tag de marinerede kyllingelår ud af køleskabet og varm den sidste spsk olie op i en pande/gryde der kan komme i ovnen.Steg kyllingelårene med resterne af marinaden 4 minutter på hver side til de har fået en fin gylden stegeskorpe. Sæt panden ind i ovnen og steg videre indtil kyllingekødet er gennemstegt (ca 20 minutter).Tjek efter ved at lave et lille snit i den tykkeste del af låret med en skarp kniv. Kyllingekødet skal altid være gennemstegt.
Pynt med fintsnittet bredbladet persille/koriander og limeskiver.Server med små kogte kartofler, blomkålsris eller brune ris og gerne en stor blandet salat.