250gramkylling fx inderfilet eller kyllingebryst skåret i tynde skiver
1stk.lille rødløg - skåret i tynde både
1håndfuldgrønne bønner - gerne fra frost
1håndfuldsukkerærter - gerne fra frost
1stk.zucchini/squash snittet i tynde stykker
1plade fuldkorns woknudler - ca 60 gram
2-3dlvand
1spskTamari soya sauce
½spskFiske-sauce
1spskolivenolie eller sesamolie
Lidtsalt og friskkværnet peber
½spskhvid sesam som drys
½håndfuldcashewnødder som drys
Sauce:Sød chilisauce - server den gerne ved siden af, så alle kan forsyne sig efter behov
Tilberedning
Sådan gør du:
Varm olien godt op i wokken og steg kyllingestykkerne indtil de har fået en fin stegeskorpe og er gennemstegte.Tag dem over på en tallerken imens du laver resten af wokretten
Om nødvendigt tilsættes et par dråber olie og grøntsagerne steges 4-5 minutter.
Tilsæt fuldkorns woknudler sammen med 2 dl vand og rør nudlerne ud i retten.Tilsæt derefter krydderier og lad det hele koge godt igennem. Nudlerne skal kun koge med ganske få minutter.Tilsæt om nødvendigt en smule ekstra væde, så retten ikke brænder på.
Smag til og juster med salt, friskkværnet peber og om nødvendigt ekstra soya og fiskesauce.
Drys med hvid sesam og cashewnødder lige inden servering og dryp med sød chilisauce.Stil gerne en lille skål med ekstra søg chilisauce med ind på bordet, så alle har mulighed for at tilsætte ekstra sauce.