400grampasta af god kvalitet f.eks. penne(Spiser du ikke stivelse, kan du erstatte den traditionelle pasta med en grøntsagspasta.)
1stk.stort rødløg skåret i tynde både
3-4fedhvidløg - fintsnittede
1spskolivenolie
3skiverbacon skåret i tern
1bakkechampignoner - skåret i kvarte eller halve alt efter deres størrelse
1-2stkrød snackpeber skåret i grove tern
2.5dlmadlavningsfløde
1spskEpic Spice Chipotle Honey Rub eller anden krydderiblanding fx med chipotle, røget paprika, salt og friskkværnet peber. Er du ikke til spicy mad, bør du nøjes med 1/2 spsk krydderi.
1glasrød pesto med soltørrede tomater, nødder og god olivenolie
1håndfuldbredbladet persille - fintsnittet
Evt 2stkforårsløg - fintsnittede
Tilberedning
Sådan gør du:
Sæt en stor gryde vand med salt over og kog din pasta efter anvisning på pakken.Når pastaen er lige netop al dente drænes vandet fra og stilles til side. Det er meget vigtigt, at pastaen IKKE koges længere, da den senere skal med i den varme sauce.Husk at gemme lidt af kogevandet til at justere konsistensen af pestosaucen.
Imens pastaen koger, laver du kyllingen og saucen klar.
Steg bacontern gyldne i en dyb pande eller stegegryde og læg dem herefter over på lidt køkkenrulle.Panden skal IKKE vaskes af, da stegeresterne gir dejlig baconsmag til saucen.
Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og svits dem i stegeresterne evt tilsat lidt ekstra olivenolie i den samme pande/stegegryde. Krydr dem godt med italienske krydderier og lidt mild eller røget paprika.Når de har fået en fin stegeskorpe lægger du dem over på en tallerken. De behøver ikke være helt gennemstegte, da de får den sidste tilberedning i saucen.
Sauter løg til de er klare og tilsæt champignonerne, hvidløg og rød snackpeber.Lad det hele stege nogle minutter, hvorefter du tilsætter madlavningsfløde og pesto.Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen og vend det hele godt rundt. Kog det godt igennem og smag til og juster evt. med ekstra krydderier, salt og friskkværnet peber.Tip: Du kan bruge lidt af pastavandet til at justere saucens konsistens med.
Læg de kogte og godt drænede pasta tilbage i saucen, vend det hele grundigt sammen og lad det simre et par minutter.
Lige inden servering drysser du med fintsnittet bredbladet persille, fintsnittede forårsløg og fordeler den sprødstegte bacon henover.Server med en stor blandet salat - og nyd det!