Herunder finder du forslag til fyld i dine fastelavnsboller:
FORSLAG TIL FYLD: Det skal du bruge til cremen:
1stangvanille (korn og stangen)
100gramsukker
2stk.æg
3dlsødmælk
1spskmajsstivelse
FORSLAG TIL FYLD: Det skal du bruge til remonce:
25gramsmør (blødt)
25gramsukker
25grammarcipan
FORSLAG TIIL FYLD: Det skal du bruge til hindbærskum:
250gramhindbær eller lidt frysetørrede hindbær
2dlPiskefløde eller en light version
2spsksukker eller sukrin gold
lidtvanillesukker
FORSLAG TIL FYLD: Det skal du bruge til marcipanfyld:
50 grammarcipan
50gramsukker eller sukrin gold
Lidtæggehvide
FORSLAG TIL FYLD: Det skal du bruge til syltetøj
10tskrigtig godt syltetøj fx hindbærsyltetøj
Det skal du bruge til pynt:
10stk.friske hindbær
Lidtflormelis
Tilberedning
Sådan laver du vandbakkelsesdejen:
Pisk æggene sammen
Vej melet af
Kog smør og vand op og tag gryden væk fra varmen
Hæld alt melet i på een gang og rør grundigt med en træ-ske indtil alt melet er samlet som en slags melbolle.Lad melblandingen køle lidt af.
Pisk nu æggemassen i lidt ad gangen.Stop med at tilsætte æg, når dejen er blød og glat, men endelig ikke flydende.
Lad dejen køle lidt af, hvorefter den hældes i en sprøjtepose med en stor tyl.Sæt dejen på bageplade beklædt med bagepapir eller gem den på køl til dagen efter.
Bag vandbakkelserne ved 190 grader i 20 minutter (ovne er forskellige, så hold øje med hvornår dine har fået en flot brun farve). Det er MEGET vigtigt, at du holder ovndøren lukket under den første del af bagningen, da de ellers falder sammen.TIP: Jeg bruger en tester: Tag en enkelt ud af ovnen, stil den på køkkenbordet og vent et par minutter. Falder den sammen, skal de øvrige boller bage lidt længere – ca 5 minutter.
Tag vandbakkelserne ud af ovnen og lad dem køle af inden du samler dem.
Herunder finder du forslag til fyld i dine fastelavnsboller:
Sådan laver du cremen:
Skrab vanillekornene ud og bland med sukker. Pisk vanilje, sukker og æg sammen i en gryde. Tilsæt mælk og majsstivelse, og pisk det hele grundigt sammen. Kom den tomme vaniljestang op i gryden. Bring blandingen i kog under piskning, og lad den tykne til en creme inden du passerer den gennem en sigte. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og sæt cremen på køl til den er helt kold.
Sådan laver du remonce:
Alle ingredienserne røres grundigt sammen.
Sådan laver du hindbærskum:
Kog hindbærrene med lidt sukker i ca 5 minutter til de tykner en smule og lad dem køle helt af. Kom en teske hindbær i hver bolle. Pisk fløden til skum og pisk den kolde vaniljecreme luftig igen. Vend flødeskum forsigtigt med vaniljecreme og hindbær, men pas på at den forbliver luftig. Kom hindbærcremen i en sprøjtepose med tyl og fyld bollerne.
Sådan laver du marcipanfyldet:
Marcipanen plukkes i stykker og blandes med sukker. Massen røres jævn med lidt æggehvide.
Sådan samler du dine fastelavnsboller:
Flæk de afkølede boller på langs.Læg f.eks. en tsk remonce, marmelade eller marcipanfyld på bunden.Top med hindbærskum eller flødeskum pisket med sukker eller flormelis.Pynt evt med friske bær – jeg er vild med hindbær.Læg låget på og drys med flormelis og sæt evt et bær på toppenServer straks – og NYD dem!