1bægerPhiladelphia med krydderurter - 125 gram til vaflerne og resten til en lille creme
4stkæg str. M/L
4spskPofiber
Lidtflagesalt og evt chipotle chili krydderi eller anden krydderi du holder af
1tskbagepulver
1spskcremefriache (som bruges til at røre resten af Philadelphia til en lille creme)
Forslag til topping:Røget laks, sennepssild, kogte æg, avocado, rødløg, ostecreme lavet af resterne af Philadelphia rørt med lidt cremefraiche, brøndkarse eller andet mikrogrønt og sorte sesamfrø
Tilberedning
Så nem er det:
Tænd vaffeljernet og pensel det evt med en lille smule olivenolie
Kom alle ingredienserne sammen i et stort blenderglas eller skål og brug din stavblender til at køre dejen jævn og glat.
Lad dejen hvile i 10-15 minutter
Når vaffeljernet er varmet op, hældes en smule dej på hver plade og de bages i ca 5 minutter alt efter hvor tykke du vælger at lave dem.
Læg de færdige vafler over på en bagerist, hvis de ikke spises straks
Imens vaflerne bager kan du lave en dressing ved at røre resten af Philadelphia med lidt creme fraiche, koge æg og gøre resten af toppingen klar.
Sådan bygger jeg vaflerne:Røget laks: 1 tsk creme, røget laks, avocado i skiver, lidt rødløg, frisk brøndkarse og et drys sort sesam.Sennepssild: I bunden frisk brøndkarse, smilende æg, sennepssild i mundrette stykker, rødløg og et drys sort sesam.