EventueltDu kan variere smagen ved at tilsætte krydderier som f.eks.: Paprika, cayenne peber eller chipotle chili
Tilberedning
Sådan gør du:
Pil løgene og skær dem i fine både
Smelt smør i en stor stegpande og sauter løgene til de bliver klare og bløde. De skal IKKE brunes.
Drys rørsukker eller brun farin henover løgene og lad dem stege godt igennem indtil der dannes karamel omkring løgbådene. Det tager ca 10 minutter eller længere alt efter hvor stor portion du laver.
Hæld æblecidereddike eller balsamico over, vend godt rundt og lad det simre løgene simre videre ca 5 minutter.
Hvis du ønsker dine løg mere spicy smager det skønt at tilsætte en lille smule chipotle chili, røget paprika eller cayenne peber. Men endelig kun en ganske lille smule, så den fine løgsmag ikke ødelægges.
Spis de karamelliserede løg straks eller hæld dem på rengjorte og skoldede glas med tætsluttende låg. Opbevar dem i køleskabet, hvor de uden problemer holder sig 1-2 uger.