450gramtørret pasta(Anvender du frisk pasta, bør du beregne 150 gram pasta pr. person)
2.5dlfløde
1håndfuldfriskrevet parmesan plus ekstra til servering
4stk.små artiskokker
1pakkebacon skåret i tern eller mindre stykker
2stk.mellemstore skalotteløg - fintsnittede
3fedhvidløg - fintsnittede
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1st.økologisk citron
1håndfuldfintsnittet bredbladet persille
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at sætte en stor gryde vand over med et par skiver citron. Lad vandet komme i kog imens du klargør artiskokkerne.
Fjern de nederste/yderste artiskokblade.Skær den nederste del af artiskokkerne og skræl stilken. Dryp omgående med citronsaft for at undgå misfarvning.
Læg de klargjorte artiskokker ned i det kogende vand og lad dem koge 20-30 minutter alt efter størrelse. De er færdige, når du kan løsne et blad uden modstand.
Med en hulsi tages de færdige artiskokker op af kogevandet og stilles til afdrypning med hovederne nedad på lidt køkkenrulle.
Tilsæt salt til kogevandet og læg pastaen ned i kogevandet og kog efter anvisning på posen.Det er meget vigtigt, at pastaen KUN koges al dente, da den efterfølgende skal vendes i den varme sauce.Imens pastaen koger, laver du saucen.
I en dyb pande steger du bacontern, hvorefter løg og hvidløg tilsættes og sauteres til de er klare, men de skal ikke tage farve.
Skær de godt afdryppede artiskokker i kvarte eller mundrette stykker. Tilsæt dem og lad dem stege med et par minutter.
Tilsæt fløden og den revne parmesan.Vend det hele grundigt sammen og lad det koge godt igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Når pastaen er kogt al dente hældes vandet fra og pastaen vendes over i saucen.
Lige inden servering tilsættes den fintsnittede persille og revet citronskal - vend det hele grundigt rundt.
Server med ekstra parmesan og et rivejern inde på bordet, så alle har mulighed for at tilføje ekstra ost efter behov.