Sæt en gryde vand over med 3-4 skiver citron og lad vandet komme i kog
Imens klargøres artiskokkerne ved at du fjerner stilken helt oppe under blomsten.Fjern også de aller yderste (nederste) grove blade.
Put herefter artiskokkerne over i det kogende vand og lad dem koge i ca 30 minutter alt efter størrelse. De er færdige, når du nemt kan løsne et blad.
Imens røres smøret med esdragon og evt lidt revet citronskal. Er du eller dine gæster ikke vild med esdragon, kan du undlade den og kun tilsætte revet citronskal eller også vælge den traditionelle måde ved at overhælde de færdige artiskokker med olie, citronsaft, et nip salt og evt rive lidt parmesan henover lige før servering.
Tag artiskokkerne op af vandet og stil dem med hovederne nedad til afdrypning på lidt køkkenpapir.
Anret de varme artiskokker i små portionsskåle, læge en klat kryddersmør oven på så smøret smelter ned igennem bladene. Smøret kan også serveres ved siden af.Alternativt dryppes de varme artiskokker med olivenolie, citronsaft, revet citronskal, lidt salt og et drys parmesan.