400grambabykartofler eller skær kartoflerne i tern, hvis du ikke har bittesmå kartofler
3-4stilkefrisk rosmarin - fintsnittet
1stkøkologisk citron - du skal kun bruge skallen, der rives fint
1spskEpic Spice Rotisserie Chicken Rub(Eller anden krydderiblanding du holder af)
Lidtsalt og friskkværnet peber - tilsmagning
Evt. 1tskgurkemeje(kan udelades, men er med til at give retten en flot farve)
1-2spskcreme fraiche 18%
4-5dlgrøntsagsbouillon - jeg bruger Herbamare(Du kan også bruge halv hvidvin og halv bouillon)
1-2tskDijon-sennep
1håndfuldbredbladet persille - fintsnittet
Tilberedning
Sådan gør jeg:
Varm ovnen op til 200 grader.
Jeg bruger en stor stegegryde, der tåler at komme i ovnen
Varm lidt olie op i stegegryden og steg kyllingeoverlårerne med skindsiden nedad indtil de får en fin sprød stegeskorpe. Det tager ca 5 minutter.Læg dem over på en tallerken og lad endelig stegresterne blive tilbage i gryden - de giver god smag til saucen.
Sauter først skalotteløgene indtil de er klare og tilsæt derefter hvidløg og sauter dem med et minut eller to.
Tilsæt den fintsnittede rosmarin, bouillon (eller hvidvin), krydderier, revet citronskal og kartofler og vend det hele godt rundt. Lad det koge et minut inden kyllingestykkerne lægges på.
Sæt stegegryden ind i den opvarmede ovn og steg retten færdig - ca 20-25 minutter.Tjek at kartoflerne er gennemkogte og især at kyllingen ikke længere er rød inden i.
Lige før servering røres lidt creme fraiche ned i saucen, den smages til og der gives et gavmildt drys fintsnittet persille.
Velbekomme!
TIP: Ønsker du at begrænse mængden af animalsk fedt, kan du enten udskifte overlårene med kyllingebryst eller "skumme" saucen for kyllingefedt, der flyder ovenpå inden du tilsætter creme fraichen.