2stk.gulerødder - skrællede og skåret i grove tern
Lidt olivenolie til stegning
1pakkebacon af god kvalitet
4-5dlrødvin (alternativt halvt rødvin og halvt bouillon)
Evt. 1sjatcognac (kan udelades)
2tskGrøntsagsbouillon (Herbamare) eller lidt gastrik(Inde på bloggen kan du finde min opskrift på hjemmelavet gastrik)
1bakkechampignoner - rengjorte og skåret i halve eller kvarte alt efter størrelse
krydderierfrisk timian - et par kviste og fintsnittet persille som drys ved servering, salt og friskkværnet peber
Evt. Lidtsmør rørt med hvedemel som jævning(Jeg jævner ikke, men lader i stedet retten koge lidt ind.)
Evt. 1posefrosne perleløg (som topping)
Lidtsukker (til karamellisering af perleløgene)
Tilberedning
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader
Start med at riste baconskiverne sprøde og gyldne i en dyb pande, der tåler ovnTag dem over på fedtsugende papir. Du skal endelig ikke vaske panden af, den resterne af stegefedtet og stegerester giver smag til resten af retten.
Rist nu svampene i resterne af baconfedtet. Tag dem over på en tallerken.
Tilføj lidt ekstra olie til panden og steg kyllingebrysterne, så de får en fin stegeskorpe på alle sider.Krydr med salt og friskkværnet peber.Steg dem 5 minutter på begge sider. De behøver ikke være helt gennemstegte, da de får den sidste tilberedning i saucen.Læg dem over på en tallerken.
Sauter løg, hvidløg og gulerødder nogle minutter, hvorefter du tilsætter vin, gastrik/bouillon, krydderier og evt. cognac. Bland det hele godt sammen og bring i kog.
Læg kyllingebrysterne tilbage i panden, dæk den til og sæt den ind i den varme ovn 20-30 minutter eller indtil kyllingebrysterne er gennemstegte.Er du i tvivl, så lav et snit i den tykkeste - den skal være helt hvid inden i.
Tag panden ud af ovnen og hvis du ønsker at jævne saucen kan du røre lidt smør sammen med hvedemel til en smørbolle og røre/piske den ud i den varme sauce. Lad saucen koge godt igennem indtil den tykner.Vil du gerne undgå hvedemel, kan du nøjes med at koge saucen lidt ind på komfuret (det gør jeg).
Imens kan du lave de karamelliserede perleløg (kan udelades, men de smager pragtfuldt)Smelt lidt smør på en lille pande og steg perleløgene. Drys en smule sukker over og vend dem rundt, så sukkeret fordeles. Steg indtil sukkeret karamelliserer.
Ved servering:Drys med fintsnittet persille, fordel baconskiver og de stegte svampe henover kyllingestykkerne og pynt med de karamelliserede perleløg.
Server med små kogte kartofler, fritter, ris, blomkålsris, bygotto, kartoffelmos, stripettimos eller et godt brød. Find spændende opskrifter inde på bloggen.