Krydderier:Salt, friskkværnet peber, røget paprika, stødt spidskommen, Taco-spice fra Urtekram
1stkøkologisk lime - fintrevet skal og saften
1håndfuldPersille - fintsnittet
1håndfuldrevet rød cheddar
4-6stkæg str. M
Tilberedning
Sådan gør du:
Sauter de finthakkede løg og hvidløg til løgene er klare
Tilsæt den finthakkede peberfrugt og de tørrede krydderier og sauter nogle minutter til grøntsagerne bliver let “karameliserede”.
Tilsæt nu de flåede tomater, sorte bønner og riv limeskal ned i og squeeze lidt limesaft ud og lad retten simre i 10-20 minutter til bønnerne er lidt udkogte.TIP til den travle familie:Har du en høkasse kan du med fordel sætte gryden med låg eller staniol ned høkassen i en time, hvor den koger færdigt i stedet for på komfuret. Du behøver ikke røre i gryden undervejs, da intet brænder på.
Tag gryden væk fra varmen og med din stavblender moser du ca halvdelen af retten, så den bliver dejlig tyk og cremet.
Sæt gryden tilbage på varmen og smag retten til. Trænger den til lidt mere syre, så squeeze lidt ekstra lime ud i retten.
Lav små lommer, hvor du slår et æg ud i og river lidt cheddar henover.Dæk med låg eller staniol og lad retten simre videre indtil hviderne er stivnet
Drys med friskhakket bredbladet persille eller koriander.Spis den som den er med limebåde eller server med guacamole og cremefraiche og evt. lune tortillawraps.