350gramstore grønlandske rejer - optøede og afdryppede
200grampasta - jeg brugte casarecce(Vil du undgå stivelsen kan du erstatte pastaen med zucchini-nudler)
Lidtolivenolie eller smør
2-3fedknust hvidløg
1lilleskalotteløg - fintsnittet
Lidtsalt, friskkværnet peber, cayennepeber
2.5dlfløde eller madlavningsfløde
½håndfuldfintrevet parmesanost
1håndfuldfintsnittet persille
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at koge pastaen som anvist på posen.Når de er al dente, hældes vandet omgående fra så de ikke får for meget. Gem evt lidt af kogevandet til saucen.
Smelt smør eller varm olien op i en dyb pande
Sauter hvidløg og skalotteløgene til de er helt klare
Tilsæt de grundigt afdryppede rejer og krydr med salt, peber og lad dem stege et par minutter. Tag dem over i en skål imens du laver saucen.
Tilsæt fløde og rør grundigt så eventuelle stegerester fra rejerne bliver fordelt. Der sidder altid rigtig meget god smag i stegeresterne.
Smag saucen til med cayennepeber, salt, friskkværnet peber og friskrevet parmesan
Lad saucen koge nogle minutter, hvorefter pastaen vendes i saucen sammen med rejerne
Føles saucen for tyk, kan du tilsætte lidt af kogevandet fra pasta'en