25gramgær(Du kan halvere gærmængden, hvis du har tid til at lade dejen hæve lidt længere)
1spskakaciehonning
2spskolivenolie
4dllunkent vand
Ca 600gramTipo 00 mel
1.5tskflagesalt ellr fint salt
Tilberedning
Spar på armkræfterne og brug din røremaskine, hvis du har sådan een
Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med honningen og olivenolien
Tilsæt melet lidt ad gangen alt imens røremaskinen kører på lav hastighed
Tilsæt først salt, når melet er kommet i - salt hæmmer hævningen.
Sæt røremaskinen op på max hastighed (hold evt lige en hånd på maskinen, så den ikke blir ødelagt at vibrationerne)
Kør indtil dejen har sluppet både kanter og bund - den skal nu gerne være glat og smidig
Dæk dejen til og stil den til hævning et godt lunt stedLad den hæve til dobbelt størrelse - ca 1 time* Har du god tid, kan du halvere gærmængden og lade dejen hæve længere tid f.eks. natten over i køleskabet. Det gir endnu bedre smag og krumme.
Når dejen er færdighævet hælder du den ud på et meldrysset bord - og så er den klar til at bliv rullet ud og få fyld på.HUSK: For at opnå den perfekte sprødhed er det vigtigt at bage din pizza i en meget varm ovn og gerne på en bage- eller pizzasten. Har du ikke en sådan lader du bare en af bagepladerne stå og varme med op i ovnen. Ovnen sætter du på dens absolutte max.
Rigtig god fornøjelse!På bloggen kan du finde opskrifter på min bedste opskrift nemlig en fantastisk kartoffelpizza, der får englene til at synge