2stk.mellemstore butternuts - vaskede, halverede og kerner fjernet.
Lidtolivenolie
2stk.mellemstore bananskalotteløg - fintsnittede
½stk.solo-hvidløg - fintsnittet
1håndfuldbredbladet persille - fintsnittet
Tørrede krydderierChipotle chili krydder, røget paprika, spidskommen, salt, friskkværnet peber
1dåsekidneybønner - drænede og skyllede
400gramhakket kød eller plantefars(På bloggen er der linket til andet opskrift med sorte ris og bønner.)
1dåseflåede, hakkede tomater - 400 gram
2håndfuldefriskrevet ost - vesterhavsost, ravost eller hvad du foretrækker
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at bage dine butternuts
Tænd ovnen på 200 grader
Halver de vaskede butternuts og lav dybe snitmønstre i kødet, men pas på du ikke går igennem skallen.Placer de halverede butternuts med skindsiden nedad, dryp lidt olie på skærefladerne og drys med lidt salt og friskkværnet peber.Bag dem i ca 30 minutter eller til de er næsten møre. Tjekt med en gaffel eller kødnål
Lav imens fyldet/toppingen:
I en stegegryde varmes lidt olivenolie og og løg samt hvidløg sauteres til løgene er klare.
Tilsæt det hakkede kød/plantefars og steg det godt igennem
Tilsæt nu de skyllede kidneybønner steg dem med en kort øjeblik inden du tilsætter de flåede, hakkede tomater samt krydderierne.
Kog det hele godt igennem og lad gerne saucen koge ind, så der er mindst mulig væde tilbage.
Smag til og juster evt. med ekstra krydderier.Da butternuts i sig selv er meget milde i smagen, må toppingen gerne være lidt ekstra spicy
Sådan laver du de fyldte butternuts
Tag de færdige butternuts ud af ovnen og lad dem køle af et øjeblik
Skrab med en ske kødet ud de bagte butternuts. Husk at der skal blive en kant og en bund tilbage.
Butternut-kødet moser du let med en gaffel og tilsætter det kødfyldet, så intet går til spilde
Fordel fyldet i butternuts'ene og drys med friskrevet ost
Gratiner i ovnen i ca 10 minutter eller til osten er smeltet
Tag de færdige butternuts ud af ovnen og drys med fintsnittet bredbladet persille lige inden serveringen.
Fik du ikke brugt alt kødsacen..? Så put den i fryseren til næste gang du har brug for fyld eller topping. Se forslag i selve blogindlæget.