1håndfuldsoltørrede tomater - finthakket(Du kan på bloggen finde opskriften på mine egne soltørrede tomater - de smager fantastisk!)
Tørrede krydderierFlagesalt, friskkværnet peber, chipotle chili krydderi, gurkemeje, basilikum og oregano
½dlbredbladet persille - fintsnittet
2.5dllangkornede ris (Vil du undgå ris, kan du tilsætte en portion blomkålsris - se forslag i blogindlæget)
1dåseflåede, hakkede tomater - 400 gram
4-5dlgrøntsagsbouillon - fx Herbamare
Topping ved serveringParmesan og fintsnittet bredbladet persille
Tilberedning
Sådan gør jeg:
Jeg bruger som altid min store skønne stegegryde med låg, da den både er god at stege i og kan gå direkte i ovnen. Har du ikke en stegegryde eller en stor pande, der kan gå i ovnen, kan du sagtens færdiggøre retten på komfuret i stedet for i ovnen. Du skal så blot holde øje med at retten ikke koger tør og evt justere med ekstra bouillon.
Varm ovnen op på 200 grader
Varm lidt olivenolie op i din stegegryde og steg kyllingestykkerne 3-4 minutter på hver side, så de får en fin og brun stegeskorpe. De skal ikke gennemsteges, da de senere skal i ovnen sammen med resten af retten.
Læg kyllingerne over på en tallerken
Sauter nu løg, hvidløg og rød peber i 3-4 minutter
Tilsæt de soltørrede tomater, sorte oliven, krydderier og ris/blomkålsris.Rør godt rundt også i bunden, så eventuelle stegerester fra kyllingerne osv kommer fri. Der sidder masser af god smag i stegeresterne og de er med til at give smag til gryderetten.
Lad ris/blomkålsris opsuge saften og læg de stegte kyllinger tilbage i stegegryden
Tilsæt nu de flåede, hakkede tomater samt bouillon og bring det hele i kog
Smag til og juster evt med ekstra krydderier.Vend kyllingestykkerne og dæk så stegegryden til med låg eller et stykke staniol
Sæt stegegryden ind i den varme ovn i ca 40 minutter - eller lad retten koge færdig på komfuret.
Færdiggør du retten på komfuret skal du røre i den med jævne mellemrum og holde øje med at den ikke koger tør og dermed brænder på. Juster evt med lidt ekstra bouillon uden at den bliver helt våd.
Når risene er helt møre fjerner du låg/staniol og har du brugt kylling med skind, kan du tænde for ovnens grill-funktion, så kyllingeskindet blir sprødt og lækkert.Bruger du kyllingebryst kan du springe den del over.
Lad retten stå og trække (som når du koger almindelige ris). Den skal være fugtig uden at svømme i væde.
Drys ved servering lidt fintsnittet bredbladet persille henover. Stil gerne en lille skål med ekstra fintsnittet persille ind samt en humpel god parmesan og et lille rivejern , så alle selv kan forsyne sig.