1.200gramæbler - gerne lidt syrlige som f.eks. Filippa, der er en af de gode gamle sorter
225gramrå rørsukker eller kombination af sukrin gold og kokossukker
1stkøkologisk citron
Tilberedning
Sådan gør du:
Æblerne skal vaskes grundigt, men behøver ikke skrælles.Skær dem i kvarte, fjern kernehus og brune/stødte pletterSkær dem i grove stykker
Læg dem i en gryde med sukkeret, citronsaft og fintrevet citronskalAnvender du sukrin gold og kokossukker vil jeg anbefale dig at koge æblemosen usødet og først bagefter søde æblemosen. Husk at kokossukker søder betydeligt mere end alm sukker.
Kog æblerne ved svag til middel varme under låg indtil æblerne er kogt helt ud og blevet til mos.Opbevaring:Vil du gemme æblemosen på køl hældes den på rengjorte, skoledede glas og afkøles inden den sættes i køleskabet. Holdbarhed max 2 uger, hvis dine glas er skoledede.Fryseegnet: Du kan også vælge at fryse din æblemos. Afkøl æblemosen, hæld den over i fryseegnede beholder og put den i fryseren. Hvis du ikke på forhånd ved, hvad du vil bruge æblemosen til, vil jeg anbefale dig, at du laver æblemosen usødet og først tilsætter sødning/krydderier når du ved, hvad mosen skal bruges til.