Skær stripettien over på langs, fjern kernerne og smør snitfladerne med lidt olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med snitfladerne nedad.
Bag dem i ovnen i 50 minutter. Lav imens kødsauce og bechamelsauce
Sådan laver du kødsaucen:
Varm lidt olie op i en pande eller gryde
Sauter løg, hvidløg og hakket kød (eller sorte bønner, hvis du går den vegetariske vej)
Tilsæt de flåede tomater samt krydderierne. Lad saucen koge godt ind - den må endelig ikke være våd.
Sådan laver du bechamelsaucen:
I en tykbundet gryde smelter du smør
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen alt imens du røres kraftigt med et piskeris
Når alt melet er rørt ind i smøret tilsættes lidt efter lidt mælken uden konstant piskning.Lad saucen koge igennem 10 minutter
Smag til med friskrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber
Sådan bygger du stripetti squash lasagnen
Tag de færdige stripettis ud af ovnen, vend dem om og lad dem køle let af, så du kan røre ved dem uden at brænde fingrene
Fordel lidt kødfyld i hver hulning, fordel bechamelsauce, mozarella og den revne ost henover
Smør et stykke staniol med lidt olie og læg det løst henover lasagnen, så osten ikke brænder på.
Stil fadet tilbage i ovnen i 10-15 minutter til osten er smeltet. Tag staniolen af og tænd evt for ovnens grillfunktion. Lad osten blive gylden og boblende.
Tag den ud og giv et drys fintsnittet bredbladet persille og server den rygende varm