4dlgod salsa (lav evt din egen - se hvordan i teksten i indlæget)
2store håndfuldefriskrevet ost - rød cheddar eller anden ost der er velegnet til ovnretter
1stk.spejlæg pr person
1håndfuldbredbladet persille - fintsnittet
2-3stkgrønne padron pebre - skåret i skiver (Alternativt: Syltede jalapenõs - men pas på, de er meget stærke!)
1stkøkologisk lime - skåret i skiver eller både
2 stkavocado - skåret i tynde skiver
Det skal du bruge til frisk tomatsalsa:
2-4stkmellemstore tomater - fintsnittede
2fedhvidløg - fintsnittede
½stk.rødløg - fintsnittet
Lidtmørk balsamico
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Det skal du bruge til dip:
2spskcreme fraiche 18%
Lidtbredbladet persille - fintsnittet
Lidtknust hvidløg
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
TIPHar du et aioli krydderimix f.eks. fra Vestjyske Delikatesser eller lign på krydderihylden kan du røre det sammen med creme fraichen
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft
Bland tortilla-chips grundigt med salsaen og spred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir
drys den friskrevne ost henover og bag chipsene sprøde og gyldne i 5-6 minutter.
Tag dem ud af ovnen
Imens chipsene bager laver du spejlæggene, så de er klar
Lav den friske salsa ved at blande de fintsnittede tomater, lidt hvidløg, fintsnittet rødløg og smag til med lidt balsamico, salt og friskkværnet peber
Skær avocado i tynde skiver og lime i både eller skiver
Sådan samler du din ultimative nachos:
Fordel spejlæg, den friske salsa og dippen på de rygende varme nachos og pynt med frisk bredbladet persille, ringe af padronpeber, limeskiver og evt lidt ekstra salsa.