2stkfine afpudsede svinemørbrad - skåret i tykke skiver
Lidtolivenolie til stegning
1pakkebacon
1stksolo hvidløg - fintsnittet
1stkmellemstort bananskalotteløg - fintsnittet
1stor bakkebrune markchampignoner
2kvistefrisk timian - kun bladene
½håndfuldbredbladet persille _ fintsnittet
½dlhvidvin eller bouillon
4dlpiskefløde (alternativt madlavningsfløde)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at varme en stegegryde/pande op og rist baconskiverne, så de er sprøde og gyldne. Læg dem derefter over på fedtsugende papir (køkkenrulle)
Tilsæt efter behov lidt ekstra smør eller olie og rist svampene godt af indtil de er fint gyldne og har smidt evt væde. Læg svampene over i en tallerken.
Sauter hvidløg og skalotteløgene til de er klare. Læg derefter mørbradstykkerne ved og steg dem indtil de har en fin stegeskorpe og er næsten færdigstegte. Det er vigtigt at de ikke er helt gennemstegte.
Læg svampene tilbage i stegegryden/panden og tilsæt hvidvin eller bouillon, fløden og krydderier. Lad det koge let ind - smag til og juster om nødvendigt med ekstra krydderier.
Inden serveringen drysses lidt fintsnittet bredbladet persille henover og de sprøde baconskiver lægges pænt på
TIL: Vil du gøre saucen ekstra cremet og lækker, kan du tilsætte den 1/2 håndfuld revet cheddar og 1/2 håndfuld friskrevet parmesan og lade det koge med ind - det er syndigt, men virkelig lækkert!
Server den med min blomkålsris med et twist - du finder opskriften inde på bloggen