600grambrune markchampignoner eller andre svampe - rengjorte
Lidtsmør eller olivenolie
250gramgod bacon i tern
2kvistetimian - kun de små blade
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1stksolo hvidløg - fintsnittet
½håndfuldbredbladet persille - fintsnittet
½dlhvidvin eller bouillon
4dlfløde
½håndfuldcheddar, vesterhavsost eller lign.
½håndfuldfriskrevet parmesan
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at riste bacon sprødt - læg det over på lidt fedtsugende papir
Resterne af fedtstoffet plus lidt ekstra hvis der er behov for det, ristes svampene til de bliver gyldne og har smidt eventuel væde.
Tilsæt hvidvin eller bouillon - lad det koge en smule ind
Tilsæt de fintsnittede hvidløg og lad dem simre med et minuts tid
Tilsæt herefter fløden og timianbladene - lad det simre et par minutter inden du fordeler den stegte bacon - og smager til med lidt salt og friskkværnet peber
Slut af med at fordele de to slags oste henover og sæt låg på eller dæk panden med lidt staniol - lad det simre et par minutter indtil osten er smeltet og boblende varm. Giv et drys fintsnittet bredbladet persille lige inden serveringen.
Du kan spise svamperetten som den er, f.eks. med en lækker cremet rodfrugtmos eller som tilbehør til kødretter.