8stkbrioche eller andre små burgerboller egnet til sliders
Det skal du bruge til fetacrumblen:
½pakkeFeta
1lille håndfuldfriske mynteblade - fintsnittede
1håndfuldpistacienødder - grofthakkede
½stkcitron - skallen heraf - fintrevet
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at lave lammefarsen ved at blandet det hakkede lammekød med krydderierne og forme farsen til små bøffer. Steg dem på grillen uden låg i ca 8 minutter på hver side alt efter tykkelse.
Lav fetacrumblen ved at røre fetaosten blød og cremet og iblande de grofthakkede pistacienødder, citronskal og myntebladene. Bland det hele godt. Hvis blandingen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt citronsaft.
Varm bollerne evt på grillen
Skær rødkålen helt fint enten med en skarp kniv, på mandolinjern eller simpelthen ved at trække en gammeldags osteskærer henover
Sådan bygger du dine sliders:
Fordel dine underboller på en velegnet serveringsflade f.eks. et tilpas stort bræt
Fordel dernæst den fintrevne rødkål, lammebøffen og et gavmild skefuld fetacrumble på bøffen. Slut af med de syltede rødløg og et drys fintsnittede mynteblade - og server mens de stadig er varme!
Velbekomme!
Et lille tip: Vi lægger altid kun første halvdel af bøfferne på grillen og lægger så næste portion på, når vi er ved at være færdige med første runde. På den måde får vi "trukket" måltidet lidt længere ud med tid til hygge osv og får samtidig også næste portion friske fra grillen.