600gramsommer-zucchini gerne blandede farver skåret i skiver og halverede
4stkbaconskiver
1stkmozarella-kugle
1håndfuldfriskrevet ost f.eks. rød cheddar, modnet cheddar, fyrtårn, eller lign.
Lidttørrede krydderier: flagesalt, friskkværnet peber, chipotle eller blandingskrydderiet "Hvidløgs-chili-Aioli fra Vestjyske Delikatesser
2kvistefrisk rosmarin eller frisk oregano
PyntLidt fintsnittede purløg - fintsnittet
Tilberedning
Sådan gør du:
Varm ovnen op til 200 grader (varmluft)
Start med at riste baconskiverne sprøde på en tør pande. Tag dem af og læg dem på et stykke fedtsugende køkkenpapir.
Læg kyllingebrysterne ned i et ildfast fad, hvor de krydres
Fordel zucchiniskiverne over kyllingen og derefter knækker du dem sprøde bacon i mindre stykker, der også fordeles henover
Læg de friske krydderurter hele ned imellem zucchiniskiverne
Slut af med af dele mozarellakuglen i mindre stykker, der også fordeles over fadet og til sidst rives lidt ost henover.
Stil det ind i ovnen i ca 20 minutter - tjek med en kødnål om saften fra kyllingen er helt klar.Tager osten for meget farve, dækker du fadet med lidt staniol. Kylling skal ALTID gennemsteges!