200grammandelmel(Jeg laver den selv ved at blende mandler til fint mel i min foodprocessor. De skal ikke smuttes forinden.)
1spsk kokosfibermel(Købes i helsebutikker eller velassorterede supermarkeder)
50gramblødt kokosolie
1stkæg str. M/L
2spskSukrin Gold
4firkantermørk chokolade min 72%
INGREDIENSER TIL TRADITIONEL TÆRTEBUND:
150gramsmør(Skal have stuetemperatur)
500gramøkologisk hvedemel
100grammandelmel(Kør mandler til fint mel i en foodprocessor - de skal ikke smuttes forinden.)
4spskøkologisk rå rørsukker
3-4spskkoldt vand
4firkantermørk chokolade min 72%
Ingredienser til de marinerede rabarber
250gram rabarber -gerne i hele stængler
2dlvand
1tskvanillepulver eller korn fra 1 stang vanille
3spskSukrin Gold
1spskkokossukker
Ingredienser til jordbær-rabarberskum
1håndfuldjordbær uden stilk
2spskaf de færdiglavede rabarber
3-4dlpiskefløde(eller fedtet fra 2 dåser kokosmælk, pisket cremet med håndmixer)
3spskSukrin Gold
1spskkokossukker
Tilberedning
Sådan laver du low carb bunden
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Blend mandlerne til mel i en foodprocessor - de skal ikke smuttes først
Bland alle ingredienserne til tærtebunden godt sammen. Dejen virker meget løs og du kan ikke rulle den som en almindelig tærtedej.
Fordel den i en smurt form, der gerne må have en løs bund. Tryk den godt ud i siderne og op ad kanterne. Pas på at dejen ikke bliver for tyk, da den i så fald vil virke meget kompakt.
Jeg har brugt en aflang tærteform, men en rund form på ca 22-23 cm kan også bruges
Bag tærtebunden i 20-25 minutter eller til den er gylden og sprød
Tag bunden ud og fordel chokoladen på den meget varme bund og lad den smelte, hvorefter du nemt kan pensle den op ad kanterne og i bunden.
Lad bunden køle helt af imens du laver rabarberne
Sådan laver du den klassiske tærtebund:
Alle ingredienserne kører sammen til en ensartet masse i en foodprocessor, hvorefter den stilles på køl en times tid.
Rul dejen ud og læg den over i en smurt tærteform hvorefter den bages ved 200 grader i ca 20-25 minutter. Sænk eventuelt varmen hvis tærtebunden tager for meget farve.
Når bunden er sprød og gylden tages den ud og som ovenfor lægges stykker af mørk chokolade ud på den varme bund. Lad dem smelte og pensel derefter kanterne og bunden med chokoladen
Stil bunden til afkøling hvorefter den er klar til fyldet.
Sådan laver du jordbær-rabarberskum:
Rens rabarberne og skær dem i lang stykker, der passer til den form du har valgt at bage bunden i.
Læg dem i en gryde sammen med vand, Sukrin Gold og vanillepulver og kog dem et par minutter. Lad dem stå i lagen og køle helt af
Når rabarberne er kølet helt af, tager du et par skefulde fra til jordbær-rabarberskummet
Læg dem i en skål sammen med jordbærrene, sukring gold og lidt kokossukker hvis der er behov for ekstra sødning (rabarber er meget forskelllige, så prøv dig frem). Blend dem og pisk derefter fløden stiv. Vend jordbær-rabarbermassen forsigtigt i flødeskummet uden at slå luften ud af det.
Fordel jordbærrabarberskummet over den afkølede bund og top med resten af de marinerede rabarber.