500gramhyldeblomstkvas (hyldeblomster OG citronskiver) fra saft- og sirupfremstillingen
Ca 1dlhyldeblomstsaft (evt mere)
75gramSukring gold (eller rå rørsukker)
30 gramkokosblomstsukker (eller rå rørsukker)
½stangvanille (korn på stangen)
Tilberedning
Sådan gør jeg:
Blend kvaset så det får den konsistent du ønsker. Lav den hellere lidt for grov og giv den efterfølgende en ekstra tur med stavblenderen.
Hæld massen over i en gryde sammen med lidt hyldeblomstsaft, sukrin gold og vanillen
Kog massen igennem i ca 10-15 minutter ved svag varme, rør godt med jævne mellemrum og tilsæt om nødvendigt mere hydeblomstsaft
Smag marmeladen til og juster både sukker, væde og struktur om nødvendigt
Hæld den varme marmelade over på rengjorte glas, der evt er skyllet med Atamon for at forlænge holdbarheden. Sæt omgående låg på og lad dem køle af inden de stilles til opbevaring på køl.