2.5dlSukrin Gold(Du kan også vælge at bruge rå rørsukker)
Evt lidt Atamon til at skylle glassene med
Tilberedning
Ryst hyldeskærmene fri for insekter - de må endelig IKKE skylles!
Har du en færdiglavet hyldeblomstsaft kan du springe næste afsnit over og gå direkte videre til "Sådan laver du sirup"
Sådan laver du hyldeblomstsaften:
Du starter med at lave en hyldeblomstsaft ved at koge vand og sukker og hælde det hen over dine hyldeblomstskærme og citronskiver, dække det til og lade det køle af. Stil det derefter på køl i mindst et døgn men helst 2-3 dage, så hyldeblomsterne rigtig får lov at afgive smag til sukkerlagen.
Sådan laver du sirup:
Hæld hyldeblomstmassen igennem et rent klæde. Her skal du kun bruge saften, men smid endelig ikke kvaset bort - det blir en fantastisk lækker marmelade, som du finder opskrift på inde på bloggen.
Saften skal du nu koge ind og alt efter hvor stor en portion du laver, tager det ret lang tid - gerne et par timer. Saften skal ikke bulderkoge, men gerne lidt mere end blot at simre ellers blir du aldrig færdig. Når saften begynder at tykne kan du lave en lille prøve ved at tage en skefuld saft op og lade den køle helt af. Siruppen tykner nemlig når den køles ned og den skal ikke blive så tyk, at du efterfølgende ikke kan hælde den ud af flasken.
Når du synes din sirup har den rigtige konsistens hældes siruppen over på rengjorte flasker, der gerne skal skoldes og evt lige skylles med lidt atamon alt efter hvor længe det skal kunne holde sig. Opbevares altid på køl!