½ - 1dlsukrin gold eller den sødning du foretrækker (Vurder sukkermængden efter hvilken grøntsag du ønsker at sylte - skal den være i den syrlige afdeling bruger du den lave mængde sødning og vil du gerne have din sylt lidt sødere øger du mængden.)
Forslag til ekstra smag til lagen:
Friske krydderurter efter smag og behag
Hele peberkorn både lyse og sorte
Skiver af frisk hvidløg eller ingefær
Skræl af økologisk appelsin, citron, lime
Frisk eller tørret chili
Korianderfrø, anis, vanille
Tilberedning
Start med at rengøre dine glas ved at vaske dem grundigt og overhælde dem med kogende vand. Lad dem stå og tørre på et rent viskestykke.
Hæld eddike, vand, sukker og salt i en gryde og varm det op til kogepunktet
Rens og snit grøntsagerne fint
Læg dem ned i de rengjorte glas og pres dem gerne lidt sammen
Læg de krydderurter, peberkorn eller hvad du foretrækker af ekstra smag ned sammen med grøntsagerne
Overhæld med den varme eddikelage. Grøntsagerne skal dækkes helt!
Sæt straks tætsluttende låg på og lad glassene stå og køle af på køkkenbordet en times tid inden de sættes på køl
Det er vigtigt at opbevare din sylt på køl, hvor holdbarheden for de fleste vil være et par måneder. Syltede rødløg og andre løg kan dog kun holde sig et par uger.