No. 2: Sukkerreduceret hyldeblomstsaft med æblesaft
40-50hyldeblomstskærme
3stk.økologiske citroner
2ltrvand
1ltrufiltreret æblesaft
No. 3: Sukkerreduceret hyldeblomstsaft med Sukrin Gold og kokosblomstsukker
40-50hyldeblomstskærme
3stk.økologiske citroner
2ltr vand
250gramSukrin Gold(Alternativt: erstat sukrin med kokosblomstsukker)
250gramkokosblomstsukker
No. 4: Sukkerfri
250gramhyldeblomstskærme
1stk.økologisk citron
1.5ltrvand
30gramHermestas eller andet sødestof
Tilberedning
Sådan gør jeg ved klassisk og sukrin/kokosblomstsukker:
Klip de grønne stilke af - du skal udelukkende bruge skærmene og de skal IKKE skylles inden brug
Skyl citronerne også selvom de er økologiske og skær dem i tynde skiver
Bring vand og sukker i kog
Læg hyldeskærme og citroner ned i et stort fad eller dyb skål (ikke metal) og hæld den varme sukkerlage henover
Rør lidt rundt så alle hyldeskærme bliver dækket af lagen
Dæk fadet/skålen til og stil den på køl i 4-5 dage - rør i den hver dag
Nu har du et koncentrat, som du hælder igennem en saftpose eller et rent viskestykke, der ikke har været udsat for skyllemiddel og over på rengjorte flasker.
TIP: # Du kan fryse saften ned i isterningebakker og på den måde forlænger du holdbarheden og har hurtigt kold hyldeblomstsaft på en varm sommerdag.# Laver du en større portion saft, kan du nedfryse den i grundigt vaskede flasker, hvor der tidligere har været f.eks. kildevand eller danskvand. Husk blot at saften udvider sig under indfrysning, så lad være med at fylde flaskerne helt op - så risikerer du at de eksploderer i fryseren.
Rigtig god fornøjelse!
Sådan gør jeg ved sødning med æblesaft:
Klargør hyldeblomsterne og læg dem i et fad eller dyb skål sammen med citronskiverne
Kog vandet op og hæld det over hyldeskærmene og citronskiverne - rør lidt rundt så alle skærmene er dækket af lagen
Lad det trække på køl 4-5 dage på køl
Hæld koncentratet igennem en saftpose eller rent klæde og bland den først nu med den ufiltrerede æblesaft.
Ved denne metode er holdbarheden begrænset til 5-6 dage på køl med mindre den nedfryses som beskrevet ovenfor