150grammandelmel(Jeg laver den selv ved at blende mandler til fint mel)
1spskkokosfibermel
40gramkokosolie(Skal have stuetemperatur)
1stkæg str. M/L
2spskSukrin Gold eller kokossukker
Til cremen:
¼ltrpiskefløde
1dlcremefraiche
1knspvanillepulver(Husk at vanillepulver intet har med vanillesukker at gøre)
2tskSukrin Gold
Topping:
1bakkefriske jordbær
75grammørk chokolade 72% eller højere
Tilberedning
Start med at tænde ovnen på 200 grader (alm ovn)
Bland alle ingredienserne til mandelbunden, ælt dem grundigt sammen
For et 23 cm tærtefad med bagepapir eller smør det grundigt med smør. Fordel tærtedejen i formen med fingrene ved at trykke den godt ud i kanterne og op langt siderne.
Bag den i ca 20 minutter til den er sprød og gylden, men hold godt øje med at den ikke bliver for mørk. Dæk den evt lidt over med staniol de sidste minutter eller sænk varmen lidt.
Tag bunden ud og sæt den til afkøling på en bagerist
Hak chokoladen fint og fordel den over den endnu varme bund og op langs kanterne. Jeg bruger en madpensel.
Pisk fløden med sukrin gold og vanillepulver og vend det sammen med creme fraiche
Fordel flødefriachen på den afkølede bund og pynt med friske jordbær evt. skåret i skiver og drys til sidst med grofthakket mørk chokolade.